Napadnut policajac u Priboju

 

Moguća pozadina napada je ranija intervencija policajca. Iz NSP KC Prijepolje su obavijestili građane.

Po odobrenju Zamenika OJT u Prijepolju u predistražnom postupku protiv Z.S. iz Priboja osumljičenog za izvršenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344 st.2 Krivičnog zakonika Republike Srbije doneto je rešenje o zadržavanju od 48 sati.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Z.S. izvršio navedeno krivično delo na taj način što je 04.10.2018.god oko 15 časova u ul.Nemanjinoj u Priboju fizički napao policijskog službenika M.S. koji je bio u civilnom odelu,van službe u društvu devojke.Navedenom prilikom mu je naneo više telesnih povreda u predelu glave i lica,nakon čega se dao u bekstvo.Ovom nemilom događaju prethodila je intervencija policijskih službenika pri narušavanju JRM od strane Z.S. pre par meseci,gde je intervenisao i M.S.

Policijskom službeniku je pružena medicinska pomoć u hitnoj službi Doma zdravlja u Priboju,gde su konstatovane brojene povrede u predelu potiljačnog dela glave,kao i lica u vidu krvnih podliva i rasekotina, gde je upućen na dalje lečenje na hirruško odeljenje Opšte bolnice u Priboju.

NSP već duže vreme apeluje kod nadležnih institucija da se pooštre mere protiv napadača na policijske službenike, bilo da su na dužnosti ili u civilnom odelu van službe,kao što se dogodilo i u ovom slučaju.

NSP KC Prijepolje