CG ulaže u ski centar Haila

Hajla i Štedim će tek zablistati: Nove ski staze i centar za 16 miliona eura

Vlada Crne Gore objavila je javno nadmetanje za izradu idejnog rješenja, Glavnog projekta i izvođenje radova na izgradnji šestosjedne isklopive žičare, po principu “projektuj i izgradi”, kao i za izradu idejnog rješenja ski staza na lokalitetu ˝Hajla i Štedim˝u Rožajama.

Kako je saopšteno iz Vlade, procijenjena vrijednost iznosi 9 miliona eura, a rokovi za navedene radove su od dva do 12 mjeseci. Žičara je kapaciteta 2.600 skijaša na sat, dužina žice je oko 1.400 m.

“Izgradnja žičara je samo jedan od projekata kojim će se valorizovati potencijali Hajle u Rožajama” – navode oni.

Planirana je izgradnja ski staza, baznih stanica, pratećih objekata, elektroenergetske, saobraćajne, komunalne i ostale infrastrukture kao i nabavka opreme i mehanizacije te ostalog neophodnog za stavljanje u funkciju ski centra.

Menadžer ski centra Hajla, Dženis Nurković u izjavi za portal Share Montenegro je naglasio značaj koji ova investicija ima za razvoj Rožaja i sjevera naše zemlje.

“Investicija je jedini i najbolji način da Rožaje iskoristi veliki turistički potencijal, tj. da ga valorizuje. Nemamo sumnje da će ovaj projekat podstaći razvoj sjevera Crne Gore, ali i države u cjelini. Hajla i Štedim u novom ruhu će zaokružiti turističku ponudu naše zemlje” – kazao je on.

Procijenjena ukupna vrijednost investicije Ski centar na lokalitetu „Hajla“ iznosi 16 miliona eura.

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar