Košarkaš Novog Pazara – sami o svojoj sudbini odlučujemo

Malo je verovatno da je neko čitajući ustanovio da je na spisku 11 imena i zamislio se zašto kako red nalaže na njemu nema i 12 igrača. Namerno je izostavljen da bi bio izdvojen. Za one koji ne znaju ovo je tim Srbije s kojim je selektor Dušan Ivković nastupio na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine i na kojem su naši košarkaši zauzeli sedmo mesto. Na red stiže i jedino ime koje na ovoj listi nedostaje, a reč je o jednom od najboljih košarkaša Novog Pazara, Nemanji Krstiću (26).

Šta se posle takvog meteorskog uspona u 20-oj godini života dogodilo u košarkaškom životu Nemanje Krstića?

Posle prve utakmice u dresu Novog Pazara i pobede nad Vojvodinom u kojoj ste učestvovali sa 34 poena, jeste li pomislili da će se igra ekipe vrteti oko vas, odnosno da li ste se potom svesno podredili timu?

Svi igrači u Novom Pazaru su podređeni timu. Igramo timski i po tome se razlikujemo od ostalih timova, zato i jesmo treći na tabeli. Obzirom da igram za ekipu imam odličnu statistiku, uostalom ovo je definitivno najbolja sezona u mojoj karijeri. U Novom Pazaru imate više igrača koji su u stanju da na svakoj utakmici postignu po dvadesetak poena. Samo je pitanja ko ima kakav dan. Takođe, nije ni lako doći do tih brojki obzirom da svi rivali odlično rade naš skauting. Novi Pazar je dobra ekipa, sutra kad odem u još bolju, sigurno da ću imati još manje slobode da se ističem individualnim potezima. Igrači koji su u vrhu po statističkim parametrima i poenima igraju za sebe i dolaze iz timova koji su na dnu tabele. Ne verujem da bi se o meni pričalo da po utakmici postižem tridesetak poena, a tim mi je pri dnu tabele.

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar