Refik Mehović vraćen u školu

rbt

Nastavnik iz Tutina Refik Mehović rješnjem Republičkog inspektorata za rad odjeljenja u Novom Pazaru vraćen je na posao. Ispred škole u Suhom Dolu okupili se roditelji učenika kako bi izrazili svoje negodovanje i protest zbog kako kažu poražavajuće odluke. 

rbt

Podsjećamo da je Mehović početkom juna 2018. godine priveden zbog sumnje da je učenice šestog razreda osnovne škole “Ibrahim Bakić” iz Leskove, istureno odjeljenje u Suhom Dolu, čiji je bio i razrednik, ljubio, grlio i dodirivao po intimnim dijelovima tijela a prijavila ga je jedna od zlostavljanih djevojčica.

Djed jedne od njih radi kao bibliotekar u ovoj školi, i kada je čuo šta je djevojčica ispričala kod kuće šta joj se desilo, odmah je insistirao da se nastavnik prijavi.

Kako nezvanično saznajemo republički inspektori za rad odbacili su ove navode kao neosnovane pa je nastavnik vraćen na posao.

Iz Opštinskog odobra Stranke pravde i pomirenja kažu da je ovo nedopustivo.

  • Svjestan sam situacije, koliko je ovo osjetljiva tema i zato zajedno s prijateljima i kolegama iz Opštinskog odbora pratimo i svakodnevno smo u kontaktu s ljudima s Pešteri gdje se ovaj slučaj dogodio. Njihove izjave su, kaže, strašne, svjedočenja užasna. Želimo da vjerujemo da će institucije koje su nadležne u ovom slučaju uraditi svoj dio posla onako kako treba. Ne po nagovoru, ne po nečijim željama, ne za bilo koga ili protiv koga. Mi ćemo u skladu s našim mogućnostima uraditi sve što možemo da to bude baš tako i slučaj ćemo pratiti do samog kraja, kazao Zaim Redžepović, predsjednik OO SPP Tutin.

Izvor:SANA