Muftija Dudic obišao radove na medresi u Tutinu

O radovima na medresi u Tutinu smo i ranije pisali a danas je delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, 11.10.2018. godine, obišla je radove na izgradnji objekta odjeljenja Medrese Gazi Isa-beg u Tutinu, koji su u poodmakloj fazi.

Prije toga, istoga dana, delegacija Mešihata obišla je i izgradnju džamije u pešterskom selu Tuzinje za koju je prije nekoliko dana položen kamen temeljac i već je izlivena boden deka.
Također, muftija Dudić sa saradnicima 8. oktobra obišao je radove na džamiji u Ribariću, za koju je mjesec dana prije položen kamen temeljac i izlivena boden deka, a 10. oktobra i džamiju u izgradnji u novopazarskom selu Brđani, gdje su radovi otpočeli prije 10-ak dana i već je ozidan prvi sprat ovog vjerskog objekta.
S obzirom da Islamska zajednica realizuje istovremeno nekoliko projekata izgradnje i obnove džamija te podizanja objekata odgojno-obrazovnih ustanova, a imajući u vidu da vremenski uslovi pogoduju radovima, muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo i očekivanje da će oni teći planiranim tempom.
sandzacki.com