EU pomaže Priboj i Prijepolje

Резултат слика за eu

Cilj je bolji kvalitet života ljudi, a između ostalih opština ulagaće se u Ljuboviju, Priboj, Prijepolje, Požegu i Užice.

Projekti, koje je na osnovu administrativne, programske i tehničke evaluacije predloga, odobrio Upravni odbor programa, prvenstveno će poboljšati uslove u kulturnim i sportskim ustanovama, školama i vrtićima, ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite, a unaprediće se i komunalna infrastruktura koja će posebno doprinijeti boljim uslovima života pripadnika i pripadnica ranjivih grupa.

Tako će stanovništvo, a posebno djeca i mladi poslije renoviranja ili izgradnje sportskih i kulturnih objekata dobiti adekvantne uslove za bavljenje sportom, dok će kulturni sadržaj na lokalnom nivou biti unaprijeđen.

Na javni poziv koji je bio otvoren od 26. aprila do 29. juna ove godine, stiglo je ukupno 46 predloga projekata, a jedan od neophodnih uslova za konkurisanje je bilo postojanje građevinske dozvole i finansijsko učešće od minimum 15 procenata od vrijednosti projekta. Tako će 37 lokalnih samouprava kojima su odobreni projekti učestvovati u realizaciji sa 1,6 miliona evra, pa se ukupan budžet svih projekata procenjuje na 6,1 milion evra.

Tokom sprovođenja projekata posebna pažnja će biti usmerena na poštovanje principa dobrog upravljanja, što će lokalnim samoupravama pomoći da budu efikasnije, transparentnije u svakodnevnom radu uz veće učešće građana i građanki.

Osim u navedenim opštinama programom su obuhvaćene: , Bela Palanka, Babušnica, Batočina, Čajetini, Dimitrovgrad, Golubac, Kragujevac, Kraljevo, Knjaževac, Rekovac, Surdulica, Svilajnac, Šabac, Velikoj Plana i Vladičin Han.

Izvor: Prijepoljeinfo.rs