Facebook predstavlja svoj uređaj “Facebook Portal”

Dva proizvoda, Portal i Portal +, omogućavaju korisnicima da prave i primaju video pozive koristeći Facebook Messenger uslugu ili Facebook. Portal blisko podseća na Amazonov Echo Shov.

Specifikacije i karakteristike:
Prikaz

Facebook Portal ima 10-inčni ekran osetljiv na dodir sa rezolucijom od 1280 k 800, dok Portal + ima veći 15-inčni ekran visoke rezolucije sa rezolucijom od 1920 k 1080. Prikaz portala je fiksiran u režimu pejzaža, ali ekran Portal + može se okretati između portretnih i pejzažnih režima.

Kamera

Smart kamera i Smart Sound koriste tehnologiju AI (veštačke inteligencije) za dodatnu sigurnost i radi lokalno na portalu, a ne na Facebook serverima. Pokreće AI, Portal Smart Camera i Smart Sound tehnologija omogućavaju korisnicima da uživaju u praktičnijem, hands-free iskustvu. Dok portalna kamera ne koristi prepoznavanje lica i ne identifikuje korisnika, ona prati korisnike tokom video poziva.

“Pametna kamera ostaje akcijom i automatski skuplja i zumira kako bi se svi gledali. Smart zvuk minimizira buku u pozadini i poboljšava glas onoga ko govori, bez obzira gde se kreću. To je kao da vaš sopstveni filmski operater i zvučna ekipa direktno usmeravaju vaše lične video pozive “, navodi Facebook u blogu.

Privatnost

Kako je Facebook svjestan zabrinutosti u pogledu privatnosti, kamere na portalu i portalu + dolaze sa poklopcem koji lako može blokirati objektiv kamere u bilo kom trenutku i korisnik može i dalje primati dolazne pozive i obaveštenja, plus korištenje glasovnih komandi. Facebook je to učinio da svojim korisnicima daje uveravanje da ne gleda svoje poteze. Takođe, Facebook omogućava korisnicima da onemogućavaju kamere i mikrofone na portalu i portalu + sa jednim dodirom.

Lozinka

Da biste upravljali portalnim pristupom u svom domu, možete postaviti šifru od 4 do 12 cifara kako bi se ekran zaključao. Promena lozinke zahteva vašu Facebook lozinku.

Facebook portal se za sada može kupiti jedino u Americi ali se očekuje uskoro i u ostatku svijeta.
sandzacki.com