Zukorlić najavio sređivanje putne infrastrukture u Sandžaku

Na danjašnjoj konferenciji za štampu održanoj u štabu Matice Bošnjačke akademik Muamer Zukorlić je rekao da će ispraviti nepravdu diskriminisanih građana za asfsltiranje ulica.

Sve aktivnosti proteklih mjeseci prema Vladi i Javnom preduzeću Putevi Srbije dali su rezultat kako bi se, kaže, stalo na put ucjenjivačkom ponašanju Gradske uprave koja nije asfaltirala ulice ukoliko u tim dijelovima grada građani nisu dali glasove vladajućoj većini, pogotovo na području Selakovca i Šutenovca.

Na području Pazara je odobreno oko 20 ulica. Imamo šansu za ostale opštine da dobijemo nešto manji broj. Nije namjera da mi preuzmemo ulogu opštinske uprave već da izbušimo gume tom ucjenjivanju. Ono što je mene posebno iznenadilo je da činovnici Gradske uprave u Novom Pazaru, gradske arhitekte i ostali koji su nadležni odbijaju potpisati tu saglasnost. Zato ćemo mi zajedno s građanima obratiti se Gradskoj upravi, izvršiti politički i medijski pritisak i natjerati ih da prestanu s ovim ponašanjem“, poručio je Zukorlić.

Također, nakon sastanaka na svim nivoima vlasti i s predsjednikom Vučićem po pitanju autoputa preko Pešteri, kao i izgradnji puteva Novi Pazar-Sjenica, Novi Pazar-Tutin, posebno sretan što će konačno krenuti radovi.

Obaviješten sam da je Republika Srbija odobrila 19 miliona eura za taj put. Država je investitor, turska kompanija samo izvođač. Kad su u pitanju drugi politički subjekti vjerovatno su i oni bili zainteresirani za taj put, ali se oni za njega bore 28 godina. Taj put se sad radi nakon što je SPP ušla u državni parlament”, kaže akademik Zukorlić.

Ističe i svoje zalaganje za nastavak radova na državnom putu prema Karajukića bunarima prema Uglu, naglašavajući da je dobio saglasnost za gradnju još nekoliko kilometara ove jeseni, a njegov zahtjev je bio da se u tom periodu ide do sela Tuzinje, što je nešto više od pet kilometara. Bude li izgrađena ova žila kucavica bit će to, kaže, provodnik energije za povratak ljudi na selo.