Zilkić pred sudom za prevaru

Adem Zilkic
Adem Zilkic

Beograd – Kako SandžakPRESS saznaje, iz dokumenta u kojeg imamo uvid i kojeg objavljujemo u prilogu ovog teksta, pred Prvim Osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu 8. jula podnesena je krivična prijava protiv Adema Zilkića iz Tutina za krivično djelo Prevara.
On je, kako se navodi u prijavi, u mjesecu maju 2014. godine u Beogradu u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, tj. izvrši prevaru, od Abdulbaset Abdulkarim El Meziwghi iz Beograda uzeo 15.500,00 eura za obezbjeđivanja karata, vize za odlazak na Hadždž i smještaja u Mekki. Obzirom da iste nije obezbijedio, te da porodica El Meziwghi (njih petoro) nisu dobili vize i karte, kao ni obećani smještaj, zatražili su povraćaj novca od Adema Zilkića, koji je odbijao da isti vrati, i do dan danas nije izvršio povraćaj, čime je, kako stoji u prijavio, jasno da je prisvojio protivpravno stečeni novac prevarom.
Obzirom da je isplata novca izvršena u prisustvu svjedoka, vrlo je izvjesno da će se Adem Zilkić uskoro naći na Sudu i odgovarati za prevaru, za koje djelo je zaprijećena novčana kao i zatvorska kazna u trajanju od 2 do 10 godina zatvora.