SPP traži ostavku gradonačelnika Biševca

Na press konferenciji u štabu Stranke Pravde i Pomirenja povodom nemilih događaja požara i pogibije dvoje ljudi gospodin Fehratović u svojem izlaganju pozvao gradonačelnika Nihata Biševca da podnese ostavku na to mjesto. U ime SPP-a, u ime Odborničkog kluba, dr. Fehratović kaže:

Pozivam sve u Gradskoj vlasti da podnesu ostavke, pozivam gradonačelnika Nihata Biševca da od ovog momenta podnese mjesto na funkciji koju obavlja, pozivam sve u Gradskom vijeću da pod hitno podnesu ostavke, pozivam predsjednicu Skupštine Grada da zakaže skupštinsko zasijedanje, kojim ćemo verificirati ostavke svih čelnika koji su doveli do ove situacije. Ako imaju imalo svijesti i savjesti to je jedino što u ovoj situaciji mogu uraditi, posebno što se radi o porodici koja je bila podstanar. Prema mojim informacijama stanari zgrade su se nekoliko puta obraćali Gradskoj upravi tražeći pomoć za tu porodicu koja nije imala sredstava za normalan život, te je iz očaja koristila alternativne izvore za zagrijevanje i kuhanje jer nije imala električne energije usljed čega je došlo do eksplozije plinske boce.

Oni koji ne znaju, ne umiju, ne žele, nisu sposobni da upravljaju ovim Gradom trebaju otići sa scene i osloboditi ovaj Grad svog vladanja. Dr. Fehratović poručuje da će kao stranka ustrajavati. Svim građanima Novog pazara, regiona Sandžaka i države izražava najveću sućut i žalost. Porodici i njihovim najmilijima, ukoliko iko preživi ovu tragediju, želi da tuga bude što manja, da imaju sabura i snage da se iznesu sa svim nedaćama i da oni koji su preselili u vatrenoj stihiji budu na vratima dženneta.” kazao je Fehratović.

Izvor: SANA – http://sanapress.info/2018/09/29/trazimo-ostavku-gradonacelnika-nije-imao-sluha-za-potrebe-gradjana-i-vatrogasne-sluzbe/