Dogovorili pa za dva sahata prekršili dogovor

U Novom Pazaru je politička organizacija koju predvodi Muamer Zukorlić pkkrenuka i obezbijedila sredstva za asfaltiranje 20 ulica. Lokalne vlasti nisu dale građevinske dozvole za to.

Mještani više novopazarskih naselja  zajedno sa predstavnicima Stranke pravde i pomirenja zatražili su danas sastanak sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihadom Biševcem. Obezbjeđenje Gradske uprave pokušalo da spriječi ulazak građana u zgradu, međutim pod pritiskom mještana, obezbjeđenje  se povuklo a gradonačelnik pristao da održi sastanak. Mještani su tražili odgovor zašto grad ne želi da potpiše saglasnost za asfaltiranje ulica, za koje je Muftija Muamer Zukorlić obezbijedio sredstva, uradio projekat i odredio izvođače.

Mještani poručili da se nadaju da će se uskoro početi sa radovima, te da će problemi i opstrukcije koje su do sada imali biti otklonjene.

“Godinama molimo i kumimo opštinske vlasti i SDA i SDP da nam odrade ulice u Selakovcu. Prije nekoliko dana došli su iz Stranke pravde i pomirenja, obavijestili građane da su oni obezbijedili određena sredstva za asflatiranje ulica, što smo oberučke prihvatili. Danas smo imali sastanak sa gradonačelnikom, obećao je da će dati saglasnost.”

Dogovor je bio da se pokupi dokumentacija i počne sa radovima. Tek dva sahata kasnije odbornici SPP-a du obavijestili javnost da je prekršen dogovor. Detalje tek trebab razjasniti a iz ove stranke kažu da je u pitanju nesavesno djelovanje gradske uprave u Novom Pazaru.