Debata “Kakvo BNV želimo” u Novom Pazaru

Akademska inicijativa Forum 10 u okviru programa “Lokalna platforma za dijalog”, a u susret predstojećim izborima, organizuje debatu pod nazivom “Kakvo Bošnjačko nacionalno vijeće želimo?”. Poziv za učešće u debati upućen je predstavnicima svih do sada proglašenih izbornih lista na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Debata je održana u Medija centru Novi Pazar u četvrtak, 4. oktobra sa početkom od 11.00 sati.

Jedini predstavnik koji se pojavio na debati je akademik Muamer Zukorlić. Odgovarajući na pitanje kakvo vijeće želimo on je rekao nekoliko stvari.
Najprije i dok sam bio Muftija i sada kao političar, želim da vas obavijestim iako to svi novinari znaju, da nikada vaša pitanja biti. I nikad ne uslovljavam ko će biti prisutan”.
Dodao je:”Od Ljajića i Ugljanina jedino tražim elementarnu kulturu razgovora“. rekao je Zukorlić.
Promjena je nešto što predstavlja način čišćenja i samo društvo što ima promjenu ima svoj razvojni ključ.
Istina, kako kaže Zukorlić, da je prihvaćeno zakonski i krenula inplementacija.
Mnogo je teže ispravljati nego praviti novo” istakao je Zukorlić.

Fahrudin Kladničanin je rekao da je njemu kao građaninu i Bošnjaku važno kako će se koristiti Bosanski jezik:”Kad neko kaže da nisu bitni izbori za BNV onda njemu nije bitan Bošnjački identitet.” rekao je između ostalog Kladničanin.
Lista “Vakat je” najviše pažnju na one osnovne zadatke BNV-a dodaje Kladničanin.

U medija centru je prisustvovalo par desetina građana koji su želeli da čuju debatu među ključnim akterima izbora za BNV.

sandzacki.com