Potpisan sporazum u Turskoj, radi se put Tutin-Novi Pazar

Okvirni sporazum Vlade Srbije i turske kompanije „Tašjapi“ o saradnji na projektima infrastrukture, čiji dio je i izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, potpisali su danas u Beogradu ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsjednik turske kompanije „Tašjapi“ Emrulahom Turanlijem, a prisustvovao je i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Ismir Jusko.

Zorana Mihajlović je kazala da „u najkraćem roku“ očekuje ugovore za tri projekta.

Prvi će biti za rehabilitaciju puta Novi Pazar-Tutin, dužine 22,5 kilometara, koja će koštati najmanje 20 miliona evra i za šta očekujemo da počnu radovi najkasnije za šest meseci, kad se inovira projektna dokumentacija“, kazala je Mihalović.

Predsednik kompanije „Tašjapi“ Emrulah Turanli zahvalio je na povjerenju koje je ukazano kompaniji da realizuje projekat i dodao će raditi odgovorno i danonoćno da bi uspješno bio završen.

Svih 10.000 zaposlenih u ‘Tašjapiju’ su na raspolaganju narodu Srbije i daćemo sve od sebe da uspješno uradimo posao“, kazao je Turanli.

Obnova ovog putnog pravca se u narodu očekivala posljednjih deset godina pa je narod zbog toga i podijeljen u mišljenu da bi ovaj put mogao uistinu biti obnovljen.

Sandzacki.com