KORISNICI DOMA U BIOSKOPU

Večeras su korisnici Doma za lica mentalno ometena u razvoju bili u prilici da prisustvuju projekciji novog filma srbijanske produkcije pod nazivom “Taksi bluz” a koji je emitovan u bioskopskoj sali doma kulture u Tutinu.

Petnaestak korisnika je u pratnji direktora Đondića i dva uposlenika Doma bilo u prilici da poslije mnogo godina idu u bioskop, budući da projekcije filmova nisu u Tutinu redovne. Korisnici nisu krili zadovoljstvo jer da su poslije nekoliko godina posjetili bioskop a nekima od njih je to bilo prvi put.


Film u kojem glavnu ulogu igra Andrija Milošević kao taksista je zanimljiv tematski budući da se glavni lik u svom taksi-vozilu susreće sa dječakom koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu i tako počinje njihova zajednička priča.
”Cilj dolaska u bioskop je da se korisnicima ponudi kultuno-zabavni sadržaj te da se korisnici što bolje socijaliziraju i da im se boravak u domu u ovim zimaskim danima osvježi i uljepša. Ovo je samo jedna u nizu naših aktivnosti sa ciljem da korisnici doma osjete slobodu i prijateljski odnos uposlenika ali svih u okruženju, što potvrđuje činjenica da sam večeras sa njima gledao film u društvu svoje djece.” kazao je Đondić.

Bioskop u Tutinu je prije par godina u potpunosti renoviran, postavljena su nova sedišta i novo platno za projekciju filmova. Na žalost, rijetko ima organizovanih projekcija jer je publika prilično nezainteresovana a troškovi su veliki što tutinski bioskop i Multimedijalni centar pod čijom upravom je bioskop onemogućuje na redovne projekcije.

NAPOMENA: Lica korisnika su zaštićena zbog zakonskih regulativa Republike Srbije

sandzacki.com

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar