Bravo FIS-ovci! Uspešni na takmičenju o Poslaniku a.s.

U mjesecu rođenja Poslanika a.s. pored toga što je zgrada Fakluteta za islamske studije vraćena Islamskoj zajednici, ova visokoškolska ustanova nastavila je da niže uspjehe.

Studenti ovog fakulteta učestvovali su na takmičenju iz Sire (životopisa Poslanika a.s.) u Sarajevu gdje su postigli zapažene rezultate. Profesor Balić ističe da je ovo veliki uspjeh.

„Fakultet za islamske studije je izuzetno ponosan kao i svi mi na Fakultetu za islamske studije, posebno ja kao profesor tog predmeta. Naši studenti su napravili zapažene rezultate, možemo slobodno reći izvanredne rezultate na ovom takmičenju. Takmičenje se odvijalo među studentima svih islamskih fakulteta i Unije fakulteta na prostoru Balkana, tako da je jedna od medalja pripala našim studentima, s tim što je jedan od naših studenata Davud Bajrović postigao najzapaženije rezultate, što nas zaista čini ponosnim i što na neki način opravdava cjelokupan projekat FIS-a ali isto tako govori o kvalitetu naših studenata kao i kvalitetu programa FIS-a. “ navodi Hajrudin Balić profesor na FIS-u.

izvor:Sandžakpress

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar