Direktor Đondić nastavlja sa uređenjem DOMA

Od stupanja na dužnost direktora Doma za lica mentalo ometena u razvoju Omer Đondić je riješio dosta velikih problema u ovoj ustanovi. Od većih problema je značajno naglasiti povratak ogromnih dugova koje je naslijedio od predhodnih upravnika doma. Takođe uređenje unutrašnjih prostorija u samoj ustanovi je postalo redovna aktivnost otkad je nova uprava doma preuzela odgovornost.
Poslije sređivanja smještajnih kapaciteta u ulici Pešterskoj, isti trend se nastavlja u radnoj jedinici u Godovu a direktor Đondić je javnost o ovome obavijestio putem svojeg facebook profila što inače redovno radi da bi njegov rad bio transparentan u potpunosti:”
Prije i poslije…polako ali sigurni uslovi boravka korisnika u Radnoj jedinici u Godovu postaju adekvatni i kvalitetni. Po prvi put dobijaju uslove za ličnu higijenu prije i poslije jela u sklopu trpezarije i dnevnog boravka. Radimo zato što smo J = DNAKI 😊. ” 

Na slikama se vidi stanje u ovim prostorijama prije njegovog dolaska na mjesto direktora ove ustanove a i trenutno stanje poslije samog uređenja prostorija. Korisnici sada u ovoj radnoj jedinici po prvi put dobijaju adekvatne uslove za ličnu higijenu u sklopu dnevnog boravka. Naime, korisnici su dobili šest novih umivaonika sa toplom i hladnom vodom i dva toaleta u skladu sa njihovim potrebama i standardima pružanja usluga u ustanovama socijalne zaštite.

Do sada su korisnici bili primorani da za pranje ruku prije i poslije jela koriste vanjsku česmu. Ovaj problem je riješen tek sada iako smještajni kapacitet i prostorije dnevnog boravka u Godovu postoje već desetak godina.

sandzacki.com

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar