Zukorlić velikodušno dočekan u Frankfurtu

U Frankfurtu je 20.10.2018. godine u organizaciji Matice bošnjačke i Zajednice sandžačke dijaspore upriličen predizborni skup u povodu izbora sa Bošnjačko nacionalno vijeće. Ljudi sa svih strana dijaspore, od sjevera do juga, od istoka do zapada Evrope došli su da čuju gosta večeri akademika muftiju Muamera Zukorlića i još jednom jedinstveno posvjedoče da je dijaspora svim srcem za Muftiju, rame uz rame sa njim u borbi za pravdu, pomirenje i nacionalno jedinstvo. Ljutvija Balkan kao koordinator SPP-a za dijasporu ističe da se raznim načinima pokušava stati na put istini i pravdi, te da je ovo posljednja šansa da se spasi BNV.

Predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore prof. Mithat Mujović poručio je da je ovo najslobodniji skup na svijetu, te da je vakat da se sa političke scene sklone oni koji su devastirali Sandžak.

Uz gromoglasne aplauze i na nogama prisutni su dočekali obraćanje akademika muftije Muamera Zukorlića. On je još jednom podsjetio da je u politiku ušao kako bi odbranio vitalne interese vjere i Bošnjaka.

Poručio da promjene u narodu trebaju doći pomoću svijesti, a ne kupovinom glasova.

Velika sala marokanskog kulturnog centra bila je pretijesna da smjesti sve zainteresirane. Pored spomenutih, na skupu su govorili i historičar dr. Harun Crnovršanin, predsjednik SABA-e Šefadil Ličina, Predsjednica IZ-e Bošnjaka u Holandiji Majda Rustemagić, te predsjednik BIG Partije u Njemačkoj dr. Yildiz.