Ugljanin – nije zdrava pamet

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) posetom Sandžaku, povodom 11. maja- Dana bošnjačke nacionalne zastave, ukazao veliku čast i poštovanje prema ovdašnjem bošnjačkom narodu.

 

On je na konferenciji za novinare rekao da ova poseta ima istorijski značaj za Bošnjake u Sandžaku i da je izazvala opšte zadovoljstvo među njima.

Na pitanje radija Sto plus da prokomentariše izjave čelnika Islamske zajednice u Srbiji povodom Džaferovićeve posete Ugljanin je optužio predsednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića i lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića da su uložili velike napore da spreče i onemoguće Džaferovićevu posetu.

Obzirom da to nisu uspeli onda su pokušali preko svojih jastrebova i plaćenika drskim izjavama da bace senku na ovu veličanstvenu posetu. Oni su pokušali da stvore iluziju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima veću podršku od Bošnjaka, nego što to ima Džaferović i sama SDA Sandžaka, jer je on potpredsednik SDA BIH“, rekao je Ugljanin.

On je istakao da “zdrava pamet ne može da shvati Ljajićevo i Zukorlićevo ponašanje i njihove pokušaje da umanje Džaferovićev kredebilitet i pregovarački kapacitet koji se tiče rešavanja bošnjačkih pitanja u BIH i Srbiji”.

Izvor :Radio Sto Plus

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar