U Medresi nagrade za najbolje

U prostorijama Medrese „Gazi Isa- beg „ u Novom Pazaru, dana 07.02.2019. godine upriličena je dodjela nagrada učenicima koji su na kraju prvog polugodišta ostvarili najbolje rezultate, to jest ostvarili prosjek ocjena 5,0 sa primjernim vladanjem, kao i one bez izostanaka. Na taj način rukovodstvo Medrese u saradnji sa profesorima i razrednim starješinama šalje poruku svojim učenicima da cijene njihov rad i zalaganje. 
Nagrade je uručio direktor Medrese „Gazi Isa- beg“ dr. Rešad ef. Plojović, a dodjeli su prisustvovali pomoćnik direktora za nastavu Mahmud ef. Zukorlić i pomoćnik za internat Šemso Šaćirović, te određeni broj članova kolektiva iz reda razrednih i vaspitne službe u Medresi. Prilikom dodjele direktor Plojović istakao da je ponosan na generacije koje stasavaju u Medresi, jer su kako kaže oni pravi predstavnici te škole i Islamske zajednice. Poručio učenicima da je najveća nagrada roditeljima i dug koji imaju prema njima, odličan uspjeh i odgoj koji stiču u toku školovanja. 
Učenici Medrese složni u svojoj poruci da im je ovo veoma bitan podsticaj i pokazatelj da Medresa i Islamska zajednica brinu o svojim polaznicima i da im stalno daju podršku i kako kažu dobar „vjetar u leđa“ da nastave dalje sa svojim uspjesima. Pozivaju svršenike osnovnih škola da upišu Medresu, jer je to škola koja vrijednuje trud i zalaganje, svih polaznika koji ulažu u sticanju svog znanja.

Izvor :SANA

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar