Turistički animatori Novog Pazara,Tutina i Sjenice

Radio sto plus javlja da bi promocija turističkih znamenitosti Novog Pazara, Sjenice i Tutina uskoro  mogla biti znatno bolja jer je u ponedeljak počela obuka za 15 turističkih animatora čiji će osnovni zadatak biti da gostima predstave turističku ponudu ovih gradova.

 

Student Emir Ličina izjavio je radiju Sto plus da se na obuku prijavio jer turizam vidi kao privrednu granu budućnosti, a Novi Pazar kao mesto sa velikim potencijalom za njegov razvoj.

Tokom predavanja smo shvatili da je Novi Pazar riznica turističkih destinacija i atrakcija i da turistička ponuda može biti znantno bogatija nego što trenutno jeste. Broj turista, domaćih i stranih, iz godine u godinu raste i smatram da je u turizmu budućnost razvoja ovog kraja”, rekao je Ličina.

On je dodao da veruje da će tokom obuke steći znanja i veštine koje će mu pomoći da na najbolji način gostima predstavi Novi Pazar, ovaj region, ali i celu Srbiju.

Obuka za turističke animatore organizovana je u okviru projekta “Znanjem do posla”, koji finansira Vlada Švajcarske, a realizuju je Udruženje psihologa Novi Pazar, Regionalna turistička organizacija Sandžaka i turističke organizacije ova tri grada.