Ružić: Sadržina dokumenta opasna

Branko Ružić

Ministar drzavne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina.

 

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

 

Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji”, naveo je Ružić.

 

On je ocijenio da “ovo nije nista više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma”.

 

Prema riječima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali cio svet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i djelima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini dragocenost ove zemlje.

 

Tu dragocenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi”, poručio je Ružić.

 

Ministar u čijoj je nadležnosti i briga o manjinskim politikama, podsjeća i da Ugljanin nije imao ni približan stav prema državi i načinu na koji se ona ophodi prema manjinama dok je bio ministar u njenoj vladi