Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su mijenjale svijet”

Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su mijenjale svijet” sprovodi kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz cijelog svijeta.

Novi Pazar je peti grad u kom izložba gostuje, a btokom tekuće godine gostovati u  šest gradova širom Srbije.

Predsjednica Skuštine Grada Novog Pazara Ifeta Radončićtom prilikom je istakla da je Novi Pazar oduvijek bio motivator i inicijator pozitivnih vrijednosti u društvu, te da je raduje da je upravo on mogao bar na ovaj način doprinijeti afirmaciji osoba sa invaliditetom.

Tokom najavljenih gostovanja posejtioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba. Tim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat, kako bi se predstavile priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz cijelog sveta, među kojima suNik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls, Frenklin Delano Ruzvelt i mnogi drugi.

 

izvor: SANA