Priznanje Pazarcima

Autorski tim „Fenwick Iribarren Architects” iz Madrida pobjednik je urbanističko-arhitektonskog konkursa za uređenje Savskog trga, javnog prostora ispred zdanja nekadašnje Glavne železničke stanice koji pretenduje da bude glavni beogradski trg, i skvera na uglu Karađorđeve i Travničke ulice.

Arhitekte iz Španije nagrađene su sa 50.000 eura,  drugu nagradu, vrijednu 15.000 eura, osvojili su autori „Medprostora” iz Ljubljane dok je kompaniji iz Kalifornije „SWA Group (SWA)”pripala treća nagrada i 10.000 eura.

Priznanje za Pazarce

Petočlani žiri na čelu sa prof. Janezom Koželjom, zamjenikom gradonačelnika Ljubljane, i predstavnikom Udruženja arhitekata Srbije je odlučio da za 5.000 eura otkupi projektno rješenje „Arhitektura ARSA” iz Novog Pazara na kojem su radili Damir Rastoder, Admir Bibić, Emrah Bronja i Armin Redžepagić.

Na konkurs za uređenje Savskog trga i skvera na uglu Karađorđeve i Travničke stiglo je 25 rešenja, a o najboljim, osim Koželja, odlučivali su Milutin Folić, gradski urbanista, i arhitekte dr Milena Kordić, Jovan Mitrović i Osama al Hasan.

(Politika/SANA)

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar