Prijepolje: Odrekli se džeparca da pomognu porodilištu

Riječ je o simboličnoj pomoći u vidu 11 spavaćica koje su donirali učenici i Tehničke škole koji su se odrekli džeparca kako bi porodilištu Opšte bolnice u Prijepolju.

Ovo je druga humanitarna akcija đaka Tehničke škole Prijepolja a oni su prošle godine donirali pomoć vakufskoj kuhinji u Prijepolju.

Alen Duraković, profesor vjeronauke, je inicijator ove humanitarne akcije.

“Učenici su se odrekli svog jednodnevnog džeparca i uložili taj novac u humanitarne svrhe. Na početku godine mi smo se dogovorili da taj novac iskoristimo za pomoć porodilištu u Prijepolju. Mislim da je ovo odličan pokazatelj da se u okviru određenih predmeta u školi i dalje polaže pažnja da se đaci odgajaju kao društveno odgovorne osobe. Na časovima veronauke mi pored stvari koje se tiču vjere govorimo i o stvarima koje se tiču društva, zajednice i opšteg dobra”.

Učenicima nije strano poklanjanje svojih sredstava da bi pomogli drugima makar simbolično.

Ovo je naš mali poklon za porodilište i bolnicu. Ova naša akcija je trajala 15 dana. Skupili smo sredstva tako što smo se odrekli džeparca u vrijednosti jedne kafe u kafiću i od tog novca smo kupili ovih 11 spavaćica” – rekla je jedna od učenica četvrtog razreda Tehničke škole.

Direktor Opšte bolnice u Prijepolju dr Zoran Drobnjak je povodom ove pomoći rekao da je ovo odličan primjer kako se odgajaju društveno odgovorne osobe te se zahvalio svim đacima koji su učestvovali u akciji.

Sandzacki.com

Foto:Forum info