Most u Selakovcu oštećen i rizičan

Most Selakovac
Most Selakovac

Most u Selakovcu koji je nekoliko stotina metara udaljen od osnovne škole “Avdo Međedović” već duže vrijeme je u lošem stanju i nebezbijedan je za pješake i vozila.

Mještani naglasili da su nekoliko puta sami popravljali most kako bi ostao funkcionalan.

“Već godinama imamo problem sa mostom, stave se daske koje istruhnu vremenom i onda mještani krpe kako bi djeca nekako prolazila, cijelo Varevo prelazi preko tog mosta, djeca idu u školu a jedini most je kod novog puta i ovaj. To je ta ćuprija koja spaja mještane, mnogo auta su ljudi oštetili, zaglave se u propale daske, obraćali smo se nadležnima koji su govorili biće i tako dan po dan, godina po godina, muči se cijelo naselje. Nadamo se od opštine da oni to riješe, jedini most je bio iznad koji je srušen i koji je veliki problem pravio, sada je ostao ovaj. Može se trpet sada ali kad djeca podju u školu bit će još viši problem”, istkakao Mirsad Hećo

Oni dodaju da sami neće uspjeti još dugo da popravljaju ovaj most jer je konstrukcija propala i svakim danom je situacija gora. Ovaj most je itekako važan za mještane jer tokom cijele školske godine strahuju za svoju djecu koja prolaze ovim mostom.

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar