JZU Dom zdravlja Rožaje i OB i Dom zdravlja u Bijelom Polju dobili dezinfekcione tunele

U JZU Dom zdravlja Rožaje postavljen dezinfekcioni tunel. Fondacija Hemias Hajriza Brčvaka donirala dezinfekcioni tunel JZU Dom zdravlja Rožaje, građani će koristiti priliku da prođu kroz tunel i dezinfikuju se.

Tunel je  postavljen na ulazu  i to je tunel kroz koji će morati da prođu svi zaposleni i svi koji ulaze u Dom zdravlja Rožaje, a on služi za dezinfekciju i osoba i predmeta koje prolaze kroz njega kao značajna prevencija protiv širenja kovid infekcije”, rekli su iy rožajskog doma zdravlja.

Fondacija Hemias, čiji je osnivač biznismen i humanist Hajriz Hačko Brčvak, dopremila je, takođe, juče dezinfikacione tunele za zdravstvene ustanove u Bijelom Polju.

Dezinfikacioni tuneli će biti postavljeni na ulazu u Opštu bolnicu i Dom zdravlja  i kroz njega će morati da prođu svi zaposleni i svi drugi koji ulaze u ove zdravstvene ustanove, a služi za dezinfekciju osoba i predmeta, čime se preventivno djeluje na mogućnost širenja kovid infekcije.

U dezinfekcionom tunelu, nalaze se prskalice, koje se aktiviraju pritiskom na taster prije ulaska i potom se, ispred osobe koja prolazi kroz njega stvara “dezinfekcioni zid”. Menadžmenti Doma zdravlja i Opšte bolnice, kao i Opština Bijelo Polje iskazali su veliku zahvalnost za još jednu donaciju u nizu, gospodinu Hajrizu Brčvaku i humanitarnoj fondaciji Hemias. Podsjećamo, fondacija Hemias, donirala je 14 dezinfekcionih tunela bolnicama i domovima zdravlja u Crnoj Gori i jedan Prijepolju.

 

Izvor i foto: bijelopolje.co.me