Erdogan video obraćanjem otvara početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obraćenjem putem video linka ozvaničit će početak radova na rekostrukciji puta Novi Pazar – Tutin tokom posjete Srbiji 7. oktobra, saopćeno je na oficijelnoj Facebook stranici Opštine Tutin.

Kako se navodi u saopćenju lokalne samouprave, predsjednik opštine Tutin Kenan Hot, zajedno sa predstavnicima opštine Sjenica i Grada Novog Pazara, jučer u Novom Pazaru sastao sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanju Bilgicem i kordinatorkom TIKA u Srbiji Caglom Gultekin Tosbat.

“Tema sastanka bila je realizacija projekata u opštini Tutin. Također jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i nastavak realizacije projekta izgradnje rječnih korita, poslije zaustavnih brana radovi će se nastaviti u proljeće. Neizostavna tema je bila i zvanični početak izgradnje puta Novi Pazar – Tutin i posjeta predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana Srbiji”, saopćeno je iz lokalne samouprave Tutina.

Navodi se da je ambasador Turske prenio da predsjednik Erogan neće posjetiti Novi Pazar, ali da će zvanično početak radova na putu Novi Pazar – Tutin otvoriti video obrajaćnjem koje je planirano na dan posjete Srbiji 7. oktobra 2019. godine.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan doći će u dvodnevnu posjetu Srbiji 7. oktobra, objavio je dnevni list “Blic”, pozivajući se na nezvanične izvore.