Dijaspora se odaziva Hajratovoj akciji prikupljanja paketa pomoći

Es-selamu alejkum draga braćo i sestre,

Krizni štab Zajednice sandžačke dijaspore i “CHR Hajrat” pokreću hitnu akciju prikupljanja pomoći za porodice koje su u potrebi u ovom periodu iskušenja.

Akcija se ogleda u podjeli paketa namirnica. Predviđena je podjela takozvanih običnih paketa čija je cijena 10€ i većih paketa čija je cijena 20€.

Moramo biti svjesni da se materijalno stanje mnogih naših sugrađana zbog aktuelne situacije dodatno pogoršalo. Zbog vanrednog stanja mnogi su ostali bez posla, samim tim su i mnoge porodice ostale bez osnovnih materijalnih primanja od kojih su preživljavali. U danima straha i panike, zaštitimo sebe i svoje porodice sadakom koja briše grijehe, liječi od bolesti i prepreka je musibetima i iskušenjima.

Draga moja braćo i sestre, ovo je akcija koja će se voditi u svim sandžačkim gradovima i dijaspori. Želja nam je da pomognemo onima koji budu bili muftačni u narednim dima.

Ovo je veliko iskušenje u kojem se svi nalazimo, bez obzira na stranačku pripadnost, jer u ovim trenucima moramo svi biti zajedno.

Zato pozivam sve koji mogu i koliko mogu da se uključe i pomognu da što više paketa obezbijedimo i pomognemo našoj braći i sestrama gdje god se nalazili – u Sandžaku ili dijaspori kad to bude potrebno. Vaše priloge možete slati u Zajednicu sandžačke dijaspore koja će u saradnji sa CHR Hajratom dijeliti pomoć kome je najpotrebnija.

Zajednica sandžačke dijaspore poziva sve svoje odbore širom Evrope da se organizirano uključe u akciju prikupljanja pomoći.

Zainteresovani se također mogu i javiti lično koordinatorima akcije ispred Zajednice sandžačke dijaspore Ljutviji Balkanu na broj +491733526678 i Asmiru Bihorcu na broj +352108182.

Žiro račun na koje možete uplatiti vaše donacije je: LU290022510096935100; BIC CODE: BILLLULL

Allahu milostivi, utječem ti se od gube, od ludila, šuge i od zlih bolesti. Amin

Allah vam povećao berićet u imetku i porodici.

S`poštovanjem

Ljutvija Balkan

 

Pripremio: Hamza Škrijelj