Akademik Zukorlić – Tražimo odgovornost zbog velike smrtnosti i skrivanja informacija

Zukorlić

Lider Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić u stranačkim prostorijama održao je konferenciju za medije i tom prilikom govorio na temu aktuelne situacije vezane za korona virus koja je posebno pogodila područje Sandžaka.

Na samom početku izrazio žaljenje i nazdravio glavu (izjavio saučešće) za nekoliko stotina mrtvih u  posljednjih mjesec dana na prostoru Sandžaka. Akademik Zukorlić se  zahvalio svima koji su prethodnih dana i nedjelja slali pomoć za Sandžak, ali i brojnim građanima Novog Pazara i Sandžaka koji, kako kaže, danonoćno rade na polju humanitarnih aktivnosti i svih oblika pomoći našem narodu. To nije iznenađujuće, ističe akademik Zukorlić, premda da je naš narod poznat po humanosti.

“Taj aspekt nas nije iznenadio. Ovaj narod i ovaj prostor su poznati po tome i prije ove teške situacije sa Covid-19. Mi smo tako zapravo i stotinu godina preživljavali na osjećaju, potom akciji, humanosti, kao narod, kao zajednica, spontano – bilo da to pokrenu pojedinci, grupe ili bilo ko drugi, Novi Pazar i Sandžak su po tome poznati, kao i svi ljudi ovoga prostora koji su, ponajprije ka Zapadu, ali i drugim dijelovima svijeta iselili. To nije ništa novo, oni su samo još jednom potvrdili etički i ljudski duh ovoga naroda”, kazao je akademik Zukorlić.