1200 vozača sankcinisano u Novom Pazaru

Saobraćajna policija Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru otkrila je tokom prošlonedeljne akcije gotovo 1.200 prekršaja, od kojih se 938 odnosilo na upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom, saznaje radio Sto plus.

Podaci PU Novi Pazar pokazuju da je najviše prekršaja prekoračenja brzine zabeleženo u ovom gradu – 504, dok ih je u Sjenici bilo 226, a Tutinu 208.

Najveće prekoračenje brzine zabeleženo je u Ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru, kada je vozač (24) vozio brzinom od 109 kilometara na čas, a ograničenje je 50 kilometara na čas”, rekli su nam u policiji.

Tokom 2018. godine na teritoriji koju pokriva PU Novi Pazar zabeleženo je preko 5.000 prekršaja prekoračenja brzine, dok je za tri meseca ove otkriveno i sankcionisano 1.200 vozača koji su prebrzo vozili.

Na osnovu analiza, na našem području je neprilagođena brzina vozila uslovima i stanju puta najčešći uticajni faktor saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povređenim osobama. Zato apelujemo na vozače da se pridržavaju propisa, da poštuju ograničenje brzine kako bi sačuvali svoji i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju”, naveli su u policiji.