Zbog radova na putu od Tutina do Pazara preko Delimeđa

Privremeno zatvaranje puta Novi Pazar-Tutin zbog izvođenja radova.

U saopštenju dostavljenom medijima iz ove kompanije, koja je izvođač radova, navodi se da postoji mogućnost da će obustava trajati i duže, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Zbog nepovoljne konfiguracije terena, blizine Sebečevske rijeke i radova na rekonstrukciji punog profila puta na poddionici Sebečevo, neophodna je potpuna obustava saobraćaja. Poddionica će biti obilježena i zatvorena sa čeone strane u oba smjera, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije i fizičkih prepreka”, saopšteno je medijima.

Daljinski, tranzitni i teški saobraćaj odvijaće se preko alternativnih pravaca državnih puteva, u oba smera, i to: Pazarište– Dojeviće, Dojeviće– Novi Pazar, Novi Pazar– Bregovi, Bregovi– Tutin, koji će biti obeleženi putokaznom signalizacijom ”Obilazak”.

Lokalni saobraćaj će se odvijati putevima Pazarište- Delimeđe- Mađare, Pazarište-Crnooča- Brniševo- Crkvine i Pazarište- Mađare- Paljevski most.

Ugovor sa Tašjapijem potisan je 2018. godine, a podrazumijeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova u dužini od 20,5 kilometara.

Ukupna vrijednost radova je 24 miliona evra, a novac je obezbijeđen turskim kreditom.

Prilikom obilaska početka ovih radova, početkom mjeseca, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država već uplatila četiri miliona evra za prvih šest kilometara puta, a da je izvođač dobio i sve potrebne dozvole.

Rok za završetak svih radova je 24 mjeseca.