SDA novopazarce nazvalo srpskim plaćenicima

Na svojoj konferenciji za štampu govorili su o jučerašnjim incidentima u Novopazarskoj Skupštini u kojoj je ukraden telefon novinaru i koje su preskočili da navedu ali su građane koji su bili na sjednici nazvali plaćenicima. Na internet adresi SDA je dostupno obaveštenje koje prenosimo u potpunosti.

Predstavnici SDA Sandžaka, Sandžačke demokratske partije, Sandžačke narodne partije, Stranke za Sandžak i Liberalno demokratske partije danas su održali zajedniču konferenciju za novinare na kojoj su osudili nasilni upad pristalica Stranke pravde i pomirenja na jučerašnju sjednicu Skupštine Grada Novog Pazara kao i odgovor državnih organa na ista dešavanja.

Generalni sekretar SDA Sandžaka je na konferenciji još jednom ponovio da je jučerašnji napad na novopazarsku Skupštinu od strane Vučićevih plaćenika akt nasilja sa ciljem da se izazove kriza i podjele među Bošnjacima u Sandzaku.

“Pozivam srpsku Vladu da povuče srpsku vojsku, policiju, tužilaštvo i sudove iz Sandžaka jer oni predstavljaju prijeteću oružanu silu po Bošnjake. Pozivam međunarodne organizacije da pošalju misije koje će nadgledati povlačenje srpskih snaga i organa i učestvovati u formiranju multietničkih institucija čiji će sastav odgovarati nacionalnoj strukturi stanovništva u Sandžaku” – rekao je Škrijelj.

U cijelom obaveštenju na njihovoj adresi se ne može videti da su osudili napad na novinara, koji je Bošnjak i član međunarodne novinarske organizacije.

sandzacki.com