Pomoćnica ministra: Dom u Tutinu bilježi najveći napredak u uslovima – Direktor neće biti smijenjen!

Iako se često govori o uslovima u domovima za smještaj mentalno oboljelih, kad god se desi neki smrtni slučaj traži se dodatno pojašnjenje – kako se kontroliše njihov rad. Pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku Suzana Mišić tvrdi da se stanje štićenika svakodnevno kontroliše.

Mišić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekla da je u toku istraga o dva smrtna slučaja u domovima za lica ometena u razvoju.

Posao koji ti ljudi obavljaju je težak i sudska medicina radi postupak kad je u pitanju Dom za smještaj u Trbunju pored Blaca i u Tutinu. To su osobe s ozbiljnim zdravstvenim problemima, a veoma je važno da se poštuju postupci procedure”, kaže Suzana Mišić.

Napominje da je u Tutinu u posljednjih godinu i po dana od kada je na mjesto direktora imenovan Omer Đondić napravljen ozbiljan pomak u obezbjeđivanju uslova za boravak štićenika.

Tamo je ranije bilo zaista ozbiljnih problema i na tome se u kontinuitetu radi. Ne može ništa preko noći. Postupak javnih nabavki se sprovodi i posljednjih godinu i po dana u Tutinu je adaptirana kuhinja, okrečene su sobe, higijenski uslovi su znatno poboljšani.” kaže Mišić i dodaje da direktor nije smijenjen kako su ranije pisali pojedini mediji.

izvor: RTS 

Svi Komentari

Kliknite ovdje za komentar