Novih 108 miliona dinara duga za Tutin

    Tutin©sandzacki.com

Na Dnevnom redu 23. redovne sjednice skupštine opštine Tutin našlo se 10 tačaka, od kojih ključne tačke Razmatranje prijedloga Odluke o konsolidovanom završnom računu budžeta opštine Tutin za 2018. godinu, te novo kreditno zaduženje opštine u visini od preko 108 miliona dinara.

 

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja nezadovoljni novim zaduženjem, ističu da je dosadašnja praksa pokazala da su sva kreditna zaduženja u proteklom periodu nenamjenski trošena, a da se za većinu sredstava nikada nije obrazložilo kud su otišla. Predsejdnik opštine pravda novo zaduženje niskom kamatnom stopom. Hot istakao i da je jedini način, kako kaže, da se napuni budžet taj da se proda gradsko građevinsko zemljište.

 

Glasovima SDP-SDA koalicije građani Tutina biće zaduženih za dodatnih 108 miliona dinara.

 

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Tajip Đondić kazao da kada god za nešto zafali novca to se zavede pod dotacije i dodatne naknade, a koje, ističe on, nikada nisu odbornicima objašnjene.

 

Raspravljalo se još i o Odluci o usvajanju Početnog likvidacionog bilansa Privrednog društva “Sandžak Invest” d.o.o. Leskova, a uslijedilo je razrješenje starih i imenovanje novih članova Opštinskog vijeća.