Đorđević posjetio Tutin – došao sam da čujem od radnika lično

Danas u Tutinu boravi ministar Zoran Đordjević sa najbližim saradnicima.

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja su dvojica državnih sekretara iz Tutina, koji su dočekali ministra na gradskom trgu.

Državni sekretar Zaim Redžepović nakon dočeka ministra kazao da je predviđeno da nakon kraćeg zadržavanja i razgovora na trgu zajedno obiđu predsjednika Opštine Tutin i Dom za lica ometena u razvoju, nakon toga predviđeno je da se obiđe fabrika obuće NT Trgovina braće Gusinac i fabrika namjestaja Dallas.

Primarni cilj posjete ministra Đorđevića Tutinu bila je posjeta Domu za lica mentalno ometena u razvoju kako bi, ističe, vidio ono što je inspekcija već vidjela na licu mjesta, da bi se lično uvjerio u kakvom je stanju Dom i da radnici znaju koji su planovi Ministarstva da ne bi više bilo glasina.

 

 

 

Naša želja je da brinemo o svim radnicima i da ne izgube posao. Oni nisu krivi za ne odgovornost nekih koji su ranije radili i na neodgovoran način se odnosili prema poslu. Druga poruka bila je da brinemo o svim našim građanima i pružimo im najbolje uslove za život. Korisnici zaslužuju mnogo bolje uslove za život. Iduće godine kreće se u izgradnju novog Doma na izdvojenoj lokaciji od grada gdje će i kvalitet usluge i uslovi za rad biti mnogo bolji, kaže ministar Đorđević.

Komentirajući što u Opštini Tutin nije bilo predsjednika Hota iako je susret bio predviđen protokolom kaže da s obzirom na to da je nedjelja nikoga ne krivi.

Opšti utisak samo je zgrada koja nije primjerena onome šta je njena namena. Želim da što prije bude sagrađena nova jer ova trenutno više liči na tržni centar nego na zgradu u kojoj građani treba da ostvaruju svoja prava.

Izvor :SANA